Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
Forum ..:Forum dla Polaków o wszystkim:.. Strona Główna

Wasze przepisy

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Forum ..:Forum dla Polaków o wszystkim:.. Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
mir123bych
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR



Dołączył: 14 Mar 2007
Posty: 2111
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bychawa/Lublin

PostWysłany: Czw 9:28, 05 Lip 2007 Temat postu:

LoL ja tam nie eksperymentuje jem co mi smakuje i mi ktoś zrobi:D

najwyżej mogę zrobić sałatę z tuńczykiem i przyprawami i tyle:D


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
urocza
Guru Forum
Guru Forum



Dołączył: 08 Maj 2007
Posty: 742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Czw 17:12, 05 Lip 2007 Temat postu:

Przepis na bananowca bardzo przypadł mi do gustu i mam zamiar wypróbować przy najbliższej okazji .
Mir przyznaję rację mi tez bardzo smakują potrawy przygotowane przez kogoś innego (oczywiście zakładając że umie gotować).
Sama ponoć bardzo dobrze gotuję i na ogół wszystko znika z talerzy więc pewnie to prawda.Jednak jak tak się nastoję przy" garach "to czasami brakuje mi ochoty do jedzenia . Jezyk ALE TO TYLKO CZASAMI


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ania2078
Włatca Forum
Włatca Forum



Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 2696
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 18:10, 05 Lip 2007 Temat postu:

hehe no mam nadzieję że Ci ten bananowiec zasmakuję Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
urocza
Guru Forum
Guru Forum



Dołączył: 08 Maj 2007
Posty: 742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pią 19:09, 06 Lip 2007 Temat postu:

Ja też tak myślę ,ale skoro brzmi smakowicie to pewnie tak samo smakuje więc się nie martwię. Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ania2078
Włatca Forum
Włatca Forum



Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 2696
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 19:19, 06 Lip 2007 Temat postu:

hehe no ja uwielbiam to ciasto Wesoly
jak jeszcze znajde gdzieś w moich przepisach jabłecznik z budyniem to wrzuce Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Idril
MODERATOR
MODERATOR



Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 2514
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 19:28, 06 Lip 2007 Temat postu:

O! O! O! Bardzo dobrze, ja chętnie skorzystam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ania2078
Włatca Forum
Włatca Forum



Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 2696
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 19:48, 06 Lip 2007 Temat postu:

Jabłecznik z budyniem:

Składniki:
0,5 kg mąki
25 dag masła roślinnego
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 torebki budyniu śmietankowego, waniliowego lub malinowego (jak kto woli)
1,5 kg kwaśnych jabłek

Wykonanie:
Mąkę, proszek do pieczenia, masło, cukier i jajka zagnieść i włożyć na ok. 1h do lodówki. Po wyjęciu podzielić je na 2 części - jedną rozwałkować na blachę, drugą ponownie włożyć do lodówki. Blachę wyłożyć jabłkami "ósemkami" (najlepiej żeby były cienkie, bo inaczej się nie przepieką), potem wylać na to gorący budyń (na 4 budynie przygotować 1l mleka i tyle, aby można było je rozrobić). Na budyniu ułożyć drugą część ciasta. Piec ok 45 minut w 180 st. Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Trytytyty
ArcyMistrz III st.
ArcyMistrz III st.



Dołączył: 03 Lip 2007
Posty: 1613
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Psy tu du.pa.mi szczekają :P

PostWysłany: Pią 21:30, 06 Lip 2007 Temat postu:

o rany rany zapomnialam o moim ukochanym tatarze Wesoly
na mojej 18 jedli az im sie uszy trzesly, trzebabylo dorabiac Wesoly


Składniki:

60 dag polędwicy końskiej lub wołowej
cebula
4 żółtka
4 sardynki z puszki
3 marynowane pieczarki
2 korniszony
łyżeczka musztardy
łyżeczka przyprawy do zup maggi
łyżeczka oliwy
sól
pieprz
papryka


Sposób przyrządzenia:
Mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę ( Tyle tylko ze tu znowu jest o mieleniu… a to niszczenie takiego szlachetnego miesa jakim jest poledwica - skrobanie, skrobanie, po trzykroc skrobanie :-) ). Cebulę posiekać, korniszony i grzyby pokroić jak najdrobniej. Wymieszać mięso z oliwą, musztardą oraz maggi, podzielić na cztery porcje. Na każdej z nich w zagłębieniu umieścić całe żółtko i sardynkę. Obok położyć cebulę, korniszony i pieczarki. Podawać z białym lub ciemnym pieczywem, krążkiem masła oraz zestawem przypraw (sól, pieprz, maggi, papryka, oliwa). W wersji exklusive zamiast pieczarek dajemy grzybki marynowane (wersja full wypas - borowiki oczywiscie)
mozna jeszcze skropic cytryna Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Idril
MODERATOR
MODERATOR



Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 2514
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 22:34, 06 Lip 2007 Temat postu:

No tak, jest taka godzina, a ja czytam przepisy takich smacznych smakołyków, normalnie az mi burczy w brzuchaczu.... A ja dam przepis, ale to juz moze nie dzisiaj sałatki z wedzonym kurczakiem i rodzynkmi+ inne dodatki . PYYYYCHA

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sylvia1
Lepszy od Admina
Lepszy od Admina



Dołączył: 06 Maj 2007
Posty: 3525
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z komputerka :D

PostWysłany: Pią 22:37, 06 Lip 2007 Temat postu:

o takich dobrych rzeczach tu piszecie ze az glodna jestem mmm

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ania2078
Włatca Forum
Włatca Forum



Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 2696
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 19:53, 08 Lip 2007 Temat postu:

co jak co ale tatara to bym nie zjadła....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Trytytyty
ArcyMistrz III st.
ArcyMistrz III st.



Dołączył: 03 Lip 2007
Posty: 1613
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Psy tu du.pa.mi szczekają :P

PostWysłany: Nie 20:41, 08 Lip 2007 Temat postu:

Ania2078 napisał:
co jak co ale tatara to bym nie zjadła....


dlaczego? Wesoly jak dla mnie niebo w gebie Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ania2078
Włatca Forum
Włatca Forum



Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 2696
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:19, 08 Lip 2007 Temat postu:

hehe jakoś mi sie nie widzi jeść surowe mięso.... tym bardziej że moja chrzestna po czymś takim miała tasiemnca ale jak lubisz to jedz Mruga

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sylvia1
Lepszy od Admina
Lepszy od Admina



Dołączył: 06 Maj 2007
Posty: 3525
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z komputerka :D

PostWysłany: Pon 10:18, 09 Lip 2007 Temat postu:

hehe fuj
a jadl ktos sushi??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ania2078
Włatca Forum
Włatca Forum



Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 2696
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 11:07, 09 Lip 2007 Temat postu:

ja nie, a Ty jadłaś?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Forum ..:Forum dla Polaków o wszystkim:.. Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5


Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB (C) 2001, 2005 phpBB Group
Theme TeskoRed created by JR9 for stylerbb.net & Programosy
Regulamin